Møde med delfiner i Florida og på Bahama.

Marts 2001 gik rejsen først til Florida og derefter Bahama. I Florida skulle jeg møde vilde delfiner i Key West, troede jeg. Vi havde bestil to delfinture, den ene med "Dolphin Watch" , kaptajn Ron Canning.. Den anden med "Wild about Dolphins". Begge både skulle have kaptajner med god kendskab til vilde delfiner. Vejrguderne var ikke med os, begge ture blev aflyst pga for megen vind. Sådan er det med vilde frie delfiner, kun delfiner i fangenskab kan du være 100 % sikker på at møde, og det gør ondt langt dybt ind i hjertet at se disse prægtige dyr i "fængsel".

Miami Seaquiarium. Lolita spriger for at få føde.


MIAMI SEAQUARIUM.

Det var en rædselsfuld oplevelse at besøge Miami Seaquiarium, men jeg tvang mig selv til at tage derhen. Jeg kan ikke være imod delfiner i fangenskab, hvis jeg ikke selv oplever hvad der sker når jeg ser det. Spækhuggeren Lolita befinder sig alene i et alt for lille bassin. Mere er ikke nødvendigt at sige, hun bliver holdt fanget mest for at tilfredsstille det menneskelige begær efter penge.

 

Indgang til Dolphin Research Centre


Dolphin Research Centre.

Stedet blev grundlagt i 1958.Et ganske traditionelt sted for turister. På ca.1,2 Hektar findes souvinerbutik, samt 11 bassiner og ca. 16 delfiner fordelt i alle bassinerne, altså flere delfiner svømmer alene. Der laves opvisning for publikum og der kan bestilles "strukturet" svømming med delfiner, som er ca. 10 min. i vandet, hvor du bliver skubbet og trukke af en delfin, pris ca. 1000 kr. Handicappede kan også få møder med delfiner.
Dolphin Research Center ligger ca. 4 timers kørsel syd for Miami ved Grassy Key.

Pax svømmer alene i bassin på Dolphin Research Centre.

 


Theater of the Sea.

Theater of the Sea er den anden ældste marine park i verden. Den blev grundlagt i 1946 af McKenney familien, som stadig ejer parken. Arealet er ca. 6,5 hektar Ud over de 9 øresvin, hvoraf de 7 svømmer med mennesker og to optræder, findes der også hajer, rokker, havskildpadder.søløver og forskellige fisk.
Også her kan bestilles struktureret svømning med delfinerne, ca. 30 min. undervisning og ca. 30 min. ophold i vandet. Pris ca. 1000 kr.
Igen en smuk natur-og marinepark for dem, som kan lide at se dyr i fangenskab.
Theater of the Sea ligger ca. 2 timers kørsel syd for Miami ved Islamorada.

Theater of the Sea. Opvisning..
 
To af bassinerne med delfinsvømning fra Dolphin Plus.DOLPHIN PLUS.

Dolphin Plus var det af stederne, hvor jeg oplevede den mest behagelige atmosfære. Stedet kalder sig et "forsøgs-og uddannelsecenter". Til stedet er knyttet "Island Dolphin Care", som arbejder med delfin assisteret terapi. Familier med fysisk eller psykisk handicappede børn kommer for at deltage i terapi forløb, som typisk strækker sig over en til tre uger. Der kan også bestilles tid til at svømme med delfinerne, og her findes både "struktureret" og "naturlig" svømning. Der er ialt 13 delfiner, alle øresvin, på stedet. Dolphin Plus ligger ca. en times kørsel syd for Miami ved Key Largo.

 
I
Kvinde skubbes af to delfiner. Dolphin Plus..
 


BAHAMA


Marts 2001 gik turen fra West Palm Beach med båden "Dream Too" til Big Island, Bahama. En ca. 7 timers sejltur. På "Dream Too" kan der være 12 passager samt tre kapajner og en kok. Vi skulle sejle seks dage. De tre af dagene var vi blæst inde. De dage vi fik sejlet var pragtfulde. Kaptajn Scott på "Dream Too" har oparbejdet femten års venskab med specielt to flokke af vilde delfiner. Vi mødte tre flokke af vilde delfiner, og specielt delfinerne fra den første flok var meget legesyge.

 

Kaptajn Scott havde dels en lille håndscooter, som han fór afsted med, og dels havde han et tørklæde, som delfinerne legede med. Først tog de tørklædet på næbbet, derefter greb de det med den ene luffe, og så greb de det med halefinnen. Legen var så at tage tørklædet fra hinanden. Det var en utrolig ubeskrivelig oplevelse at møde flokke af vilde delfiner. De var både tillidsfulde og nysgerrige, og kom tæt på. Bedst var det at dykke og snurre rundt og lege i vandet. Snorkeler, som bare lå i vandoverfladen tiltrak ikke delfinernes opmærksomhed.
Håndscooteren, samt en af delfinerne med tørklæde.
 
Tre plettede atlanterhavsdelfiner

Fire plettede atlanterhavsdelfiner

 

At rejse ud for at svømme med delfiner er krævende, men meget givende. Delfinerne lærer mig først og fremmest
ACCEPT, GLÆDE og NÆRVÆR.
Mit ønske er, at endnu flere mennesker kommer til at elske delfiner og leve på "delfinmåden", som for mig er "at leve fra hjertet", og dermed behandle både dyr, mennesker og natur med
hæderlighed, ansvarlighed, ærbødighed, accept og kærlighed.
Tilbage til side 1