Møde med delfiner og pukkelhvaler på Hawaii.

Min rejse til Hawaii foregik i januar 2002. Egenlig ved jeg slet ikke hvad jeg skal skrive, fordi det er som om Hawaii rejsen blev en tur som nåede det "ordløse" sted. Min drøm har altid været at rejse til Hawaii, så samtidig var jeg lidt bange for at blive skuffet. Før jeg rejste, vidste jeg knapt nok at Hawaii består af 7 øer, nu har jeg læst en hel del om Hawaii's historie, og øen jeg besøgte var Big Island. Alle international fly ankommer til Honolulu på øen Oahu, så jeg oplevede Waikiki Beach i Honolulu, men det er ikke et sted jeg har lyst at vende tilbage til. Alt for turistet, men det er Verdensstranden.
Big Island er en fantastisk ø, selve naturen spænder fra klipper og sandstrande til regnskov, vulkan og bjerg med evig sne. Det er som om denne lille ø (i størrelse ca. 1/4 del af Danmark) rummer alt hvad "hjertet" kan ønske.
Jeg boede alle tre uger lige ud til Kealakekua Bay, hvor både delfiner og hvaler ofte kommer ind, på vestsiden af Big Island, K- Bay, som den kaldes, der ligger to steder lige syd for kaldet "Two Step" og "Hookena Beach", hvor delfinerne også kommer.
Da vi ankom havde der lige været storm, og det havde været umuligt at svømme ud fra kysten. Den første gang jeg badede blev jeg væltet omkuld af en kæmpebølge, hvilke ikke gør så meget dersom der er sandbund, men der er masser af klipper samt koraller. Stillehavet kræver respekt, og en god erfaring med at vide hvordan man svømmer ind og ud med bølgerne.

 
Ovenover: Kealakekua Bay, hvor jeg boede.


Under: Stedet kaldet "Hookena Beach"
Ovenover: Steder, som kaldes "Two Step".


Under: Kealakekua Bay mod Captain Cook Monument,
 
 


   
 


Ovenover ses to fotos af de nysgerrige, venlige spinner delfiner, navnet har de fordi de kan spinne mange gange rundt i luften, når de springer op af vandet. Det var en helt utrolig oplevelse at svømme med flokke på 200 til 300 delfiner, de var overalt, under, over og på begge sider af mig, og fantastisk at lytte til alle deres lyde i vandet
Det samme gjaldt pukkelhvalerne, at se dem springe, slå med halen, vinke med lufferne, passe på deres babyer, det er ganske enkelt til at blive "høj" af. For slet ikke at tale om at se og hører dem under vandet, begge dele er imponerende.

 
 

 

Som sagt boede jeg ved K-Bay, hvor vilde delfiner har kommet igennem masser af år, det er også stedet hvor Joan Ocean har boet siden 1989, og igennem flere år svømmet næsten dagligt med delfinerne, hvilket kan læses om i hendes to dejlige bøger, se under Links. Når jeg nævner Joan Ocean er det fordi det var ved at læse hendes bøger at jeg "bare måtte opleve Hawaii". Og det var en dejlig oplevelse at træffe Joan Ocean, hun er hvad jeg kalder, et ægte "delfinmenneske", som lever på "delfinmåden". Og disse mennesker traf jeg flere af på Hawaii. Forøvrigt var jeg sammen med en svensk gruppe, som ledes af Lotten Odh, se under Links. Lottens delfinture kan jeg varmt anbefale.

At rejse ud for at svømme med delfiner er krævende, men meget givende. Delfinerne lærer mig først og fremmest
ACCEPT, GLÆDE og NÆRVÆR.
Mit ønske er, at endnu flere mennesker kommer til at elske delfiner og leve på "delfinmåden", som for mig er "at leve fra hjertet", og dermed behandle både dyr, mennesker og natur med
hæderlighed, ansvarlighed, respekt og accept samt at leve med kærlighed, fred og glæde.


Tilbage til side 1